В Букурещ излязоха на протест срещу противоепидемичните мерки

https://www.24chasa.bg/novini/article/9035852 www.24chasa.bg
Около 2,8 милиона ученици тръгнаха на училище в понеделник. Обучението е комбинирано - част от него е организирано присъствено и друга част - онлайн. Снимка Ройтерс

Няколкостотин души, включително семейства с малки деца, протестираха снощи в Букурещ против мерките, въведени срещу разпространението на коронавируса, главно заради физическото дистанциране и задължението да се носят маски в училище, предаде агенция Бета, цитирана от БТА.

Само полицията и журналистите носеха маски. Мнозина демонстранти носеха плакати и румънски знамена и не спазваха правилата за физическо дистанциране.

Един от ораторите на протеста на Университетския площад в Букурещ сравни мерките с мъченията на другомислещите по времето на комунизма.

В последно време в Румъния има значително увеличение на броя на заразените с коронавирус. Миналата седмица бе отбелязан негативен рекорд - 1713 заразени за един ден.

Вчера бяха регистрирани нови 1333 заразени, с което броят им от началото на пандемията досега достигна 111 550 души. Починали са 4402 души.

Около 2,8 милиона ученици тръгнаха на училище в понеделник. Обучението е комбинирано - част от него е организирано присъствено и друга част - онлайн.

Чиновете в класните стаи трябва да са отдалечени на най-малко един метър един от друг, учениците и учителите задължително трябва да носят маски, а класните стаи се дезинфекцират всеки ден.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога