Писмо до НАТО: Стуацията със сигурността в Черна гора е влошена

https://www.24chasa.bg/novini/article/9036282 www.24chasa.bg
Небойша Медоевич СНИМКА: туитър/nebojsamedojevic

Председателят на Движението за промени в Черна гора Небойша Медоевич изпрати до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг писмо, в което твърди, че ситуацията със сигурността в Черна гора след изборите е е влошила, предаде Танюг.

Медоевич твърди в писмото, че има "тревожни публични изявления" на президента Мило Джуканович, който по думите на Медоевич готви "създаването на паравоенни формации и заплашва, че ще бъде готов да инициира насилие и да предизвика въоръжени конфикти в Черна гора".

Медоевич пише още, че като член на парламентарната комисия по отбрана и сигурност е имал възможност да се запознае непосредствено "с обема, силата и числеността на балканската конфедерация на организираната престъпност, чиято централа е в Черна гора и която представлява заплаха за сигурността в по-широкия регион, както и за Европа и на глобално равнище", предаде БТА.

Той пише и че тази организация стои зад контрабандата на кокаин, цигари, оръжие и пране на пари, с което се финансират най-могъщите терористични организации по света.

Медоевич посочва, че "в този чувствителен момент, когато започва предаването на властта", от съществено значение е да се запазят мирът и стабилността.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради