Писмо до НАТО: Стуацията със сигурността в Черна гора е влошена

https://www.24chasa.bg/novini/article/9036282 www.24chasa.bg
Небойша Медоевич СНИМКА: туитър/nebojsamedojevic

Председателят на Движението за промени в Черна гора Небойша Медоевич изпрати до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг писмо, в което твърди, че ситуацията със сигурността в Черна гора след изборите е е влошила, предаде Танюг.

Медоевич твърди в писмото, че има "тревожни публични изявления" на президента Мило Джуканович, който по думите на Медоевич готви "създаването на паравоенни формации и заплашва, че ще бъде готов да инициира насилие и да предизвика въоръжени конфикти в Черна гора".

Медоевич пише още, че като член на парламентарната комисия по отбрана и сигурност е имал възможност да се запознае непосредствено "с обема, силата и числеността на балканската конфедерация на организираната престъпност, чиято централа е в Черна гора и която представлява заплаха за сигурността в по-широкия регион, както и за Европа и на глобално равнище", предаде БТА.

Той пише и че тази организация стои зад контрабандата на кокаин, цигари, оръжие и пране на пари, с което се финансират най-могъщите терористични организации по света.

Медоевич посочва, че "в този чувствителен момент, когато започва предаването на властта", от съществено значение е да се запазят мирът и стабилността.