Майк Помпейо ще посети Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/9036427 www.24chasa.bg
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо СНИМКА: РОЙТЕРС

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще посети Гърция следващата седмица, пише в. "Катимерини".

Посещението се свързва с желанието на Вашингтон да помогне за намаляване на напрежението в Източното Средиземноморие.

Държавният секретар ще посети и американската военноморска база Суда на остров Крит следващата неделя.

Очаква се Помпейо да обсъди с гръцките представители гръцко-турските отношения и военното сътрудничество между Гърция и САЩ.

Държавният секретар на САЩ посети Кипър миналата седмица и призова за диалог между страните, въвлечени в споровете в Източното Средиземноморие.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена