В Северна Македония осуетиха опит за трафик на 28 нелегални мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/9036770 www.24chasa.bg
В Северна Македония осуетиха опит за трафик на 28 нелегални мигранти. СНИМКА: Pixabay

Полицията в Северна Македония откри тази сутрин 28 нелегални мигранти при обиск на две къщи в селата Ваксинце и Лояне в района на Куманово, предаде агенция МИА.

Десет от заловените мигранти, всички от Бангладеш, били скрити във Ваксинце в къщата на 66-годишен мъж, който е арестуван заедно с 27-годишен мъж от същото село.

Останалите мигранти, 16 от Пакистан и 2 от Афганистан, включително четирима малолетни, били намерени в къщата на 48-годишен мъж от Лояне, който също е задържан, съобщи полицията, цитирана от БТА.

Тримата арестувани ще бъдат предадени на правосъдието, а мигрантите - изпратени в транзитен център в Гевгелия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена