1519 новозаразени в Турция за последното денонощие

https://www.24chasa.bg/novini/article/9037540 www.24chasa.bg
Броят на заразените с коронавирус в Турция е нараснал с 1519 души СНИМКА: Ройтерс

Броят на заразените с коронавирус в Турция е нараснал с 1519 души през последните 24 часа и общото число на заразените в страната се е увеличило до 302 807 души.

По данни, които турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа публикува в Туитър още 61 смъртни случая са се прибавили за това време, с което са достигнали 7506 души.

В сравнение с предишните дни има лек спад в числото на заразените и на починалите. Но е нараснал броят на тежко болните, които към момента са 1456 души.

1116 болни са били излекувани през денонощието.

Досега в Турция са били направени 9 269 015 теста.

Днес се предвижда в Турция да започнат учебните занятия в училищата.

Но в класните стаи ще учат само първокласниците и тези от предучилищна възраст, поясни турският министър на образованието Зия Селчук. Предвижда се занятията да бъдат 2 дни в седмицата.

Всички останали ученици учат онлайн вече трета седмица.

Според просветния министър вероятно по-нататък ще започнат да посещават занятия в училище учениците от 8,9 и 12 клас.

Останалите ученици ще учат онлайн през първото полугодие.

Просветният министър обяви, че в предстоящите три седмици всички ученици ще бъдат снабдени безплатно с маски. Учениците в Турция са около 18 млн.

/От БТА/

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За жесток побой над лидера на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев съобщиха вчера варненски социалисти. От разпространената информация се разбра, че наказателната акция е извършена от трима души пред офиса на областната организация на партията в морския град. "Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден

За данъчни шашми с доставка на кафе, бадеми и кашу е погнат един от "Недосегаемите". Софийската градска прокуратура дава на съд бизнесмена Даниел Бояджиев за скатани 630 хиляди лева налози от фиктивни сделки, научи "България Днес". Интересното е, че Бояджиев е бивш данъчен служител и като такъв със сигурност е наясно какви документи и декларации

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него