Днес в Гоце Делчев изпращат в последния му земен път д-р Милан Първанов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9037814 www.24chasa.bg
Д-р Милан Първанов.

Жители на Гоце Делчев и района днес се прощават с д-р Милан Първанов. Началникът на отделението по реанимация в болницата загуби битката с коронавируса. Той почина в събота в столична болница, след като бе заразен с вируса, но до последно бе на работното си място и лекуваше пациентите.

Сега отделението буквално е оголено откъм лекари, защото останалите трима анестезиолози идваха от София, Петрич и Благоевград, за да дават дежурства. Днес един от тях - д-р Мария Радойкова, която 29 г. е работила заедно с д-р Първанов, и от няколко месеца е в Петрич, но даваше дежурства и в Гоце Делчев, си подаде молбата за напускане. Очаква се реаниматор от столицата да пристигне днес, за да поеме работата на д-р Първанов. 

Погребението на д-р Милан Първанов е днес в 12 ч.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена