Хайнанското пристанище за свободна търговия публикува критериите за чуждестранни експерти

https://www.24chasa.bg/novini/article/9038133 www.24chasa.bg
Снимка Радио Китай

Пристанището за свободна търговия в Хайнан публикува критериите за спешно необходими експерти и специалисти от високо ниво. Те ще бъдат в сила пробно от 2020 г. до 2024 г. и са базирани на търсенето на пазара на работна сила, оценките на пазара и международните партньори, съобщава Радио Китай.

Според критериите, освен посочените от Държавното управление за чуждестранни специалисти, за чуждестранни експерти от високо ниво се определят онези, чиито годишен доход в пристанището за свободна търговия е над 300 000 юана (44 340 щатски долара).

На 1 юни Китай представи водещ план, чиято цел е до средата на века да превърне остров Хайнан във влиятелно пристанище за свободна търговия от високо ниво.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена