Разходите на работодателите за отработен час от работник нарастват с 9,9%

https://www.24chasa.bg/novini/article/9038271 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие на 2020 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 9,9 на сто спрямо второто тримесечие на 2019 година, информират от статистиката. Увеличението в индустрията е с 10,7 процента, в услугите - с 9.1 на сто, и в строителството - с 6.0% процента, предава БТА.

По икономически дейности през второто тримесечие на 2020 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори "Операции с недвижими имоти" - с 23,3 процента, "Образование" - с 18,5 на сто, и "Добивна промишленост" - с 138 процента.

През второто тримесечие на 2020 г. спрямо второто тримесечие на 2019 г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 9,7 на сто, а другите разходи /извън тези за заплати/- с 10,9 процента.

По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 24,1на сто за "Операции с недвижими имоти" до 3,4 процента за "Хотелиерство и ресторантьорство".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога