Началникът на кабинета на Румен Радев напуска поста заради разминаване в целите (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9038539 www.24chasa.bg

„Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!“

Това написа преди минути във фейсбук Калоян Методиев, началник на кабинета на президента Румен Радев.

Мнозина свързаха решението му с присъствието му на банкета, който соцлидерката Корнелия Нинова организира в събота вечер в хотел "Самоков" на Боровец. Тя събра екипа си и най-близките си депутати и съпартийци, за да ги почерпи за победата си на първия пряк избор в БСП, но и за да стегне редиците им. Целта е била да изградят стратегията си за предстоящия конгрес този уикенд, за да могат да преборят опозицията за местата в бъдещия Национален съвет.

Началникът на кабинета на Румен Радев напуска поста заради разминаване в целите (Обновена)

Методиев е бил изненадата на сбирката на Боровец. А червени видяха в присъствието му знак, че ще е бъдещ водач на листа за парламентарните избори.

Ако това се случи, Методиев ще е третият, напуснал президента Румен Радев заради място в червена листа.

Миналата година това направи предшественикът на Методиев като шеф на кабинета на Радев - Иво Христов. Той изненадващо влезе в листата на БСП за евроизборите и в момента е евродепутат. Поканата за листата му бе отправила лично Корнелия Нинова, а Христов не бе споделил решението си предварително с президента. Че Радев е бил изненадан стана ясно от пост на съпругата му Десислава за предателите.

Първа президентският екип напусна Елена Йончева, която изкара малко повече от две седмици като секретар за връзки с медиите.

На 10 февруари 2017 г. тя бе освободена с указ на президента по нейна молба. След това стана водач на листата на БСП в Хасково. Отново по покана на Корнелия Нинова.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена