3 месеца условно за безработен, пребил детски лекар в Монтана

https://www.24chasa.bg/novini/article/9039218 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнатото между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия Я. Д. Б., за наказание три месеца „Лишаване от свобода“ условно заради нападение и нанасянето на телесна повреда на лекар в Монтана.

Според събраните на досъдебното производство доказателства на 30 октомври 2018 г. Я. Д. Б. от село Расово влязъл заедно с жената, с която живеел на съпружески начала и детето им К. - на 1 месец, в кабинета на д-р Т. Ц. Г. – детски лекар в медицински център „Здрави палавници“ в Монтана, вдигнал скандал на медика с обвинение, че не ги е приел за преглед бързо, отправил към него обидни думи и го нападнал като го блъскал, дърпал и притиснал с вратата на кабинета дясната му ръка.

Подсъдимият причинил на медика лека телесна повреда, изразяваща се в охлузване на дясна предмишница и оток и кръвонасядане на крайната фаланга на трети пръст на дясна ръка. След като възмутени пациенти позвънили на тел. 112, нападателят напуснал медицинския център, но по-късно бил открит от служители на МВР и срещу него започнало досъдебно производство. Според Наказателния кодекс за извършеното от Я. Б. Д. престъпление – „причиняване на телесна повреда на медицински специалист по повод на изпълнение на службата или функцията му“ се предвижда наказание до 3 години затвор. Пред съда Я. Д. Б. – 30 годишен, с основно образование, женен, безработен, неосъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което да бъде отложено за изпитателен срок от три години. Подсъдимият ще трябва да плати и направените по делото 141.12 лева разноски за експертиза в полза на ОД на МВР – Монтана.

Определението е окончателно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата