Изборите ще са в 2021 г., убеден е Бойко Борисов (обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9040314 www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов провери строежа на “Хемус” и обеща, че през 2024 г. от София до Варна ще се пътува само по магистрала, финансирането е осигурено, процесът е необратим.

Пак потвърди, че се пенсионира, след като види магистрала “Хемус” завършена

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че няма да подава оставка, а изборите ще са догодина, след като изтече мандатът на сегашното Народно събрание.

Намекът дойде по време на инспекцията на строящата се магистрала “Хемус”. И противоречи на досегашните заявки от страна на Борисов. Премиерът първоначално обеща да подаде оставката на правителството си, ако Народното събрание одобри внесения от ГЕРБ проект за нова конституция и вземе решение за свикване на Велико народно събрание. Впоследствие Борисов заговори за предсрочни избори, дори да не бъде свикано ВНС, защото, ако не събере 160 гласа за новата конституция, щял да счита сегашния парламент за изчерпан.

“Не сме се отчаяли,

виждат се едните,

които работят, и

другите какво искат

Догодина има избори, ако си кажат програмите, ако са по-добри от нашите, народът ще ги избере. Всеки има право да действа”, каза Борисов. Припомни, че миналата година имаше два избора – за евродепутати и за местна власт. Нека да си прожектират филмчета, не е лошо. На кого да се предадем? Ние искаме, но няма на кого!, каза на хората Борисов по повод антиправителствените протести през последните месеци.

“Казал съм – като видя “Хемус”, ще се пенсионирам”, каза Борисов кога ще се оттегли. Магистралата трябва да е готова през 2023 г. Същевременно обаче още от 2017 г. лидерът на ГЕРБ е обещал сегашният да е последният му мандат като министър-председател.

Борисов съобщи, че ще се обсъдят законови промени, които да разрешат на населените места до 100 човека да могат да избират кмет и да имат самостоятелни бюджети. Анонсът му дойде няколко часа след като Националното сдружение на кметовете имаше протест в Калофер.

“Днес говорих с кмета на Калофер (Румен Стоянов - б.а). Свързах го с Кирил Ананиев, в четвъртък в 10 ч ще се срещнат. Там, ако трябва, ще се промени законът за финансирането, защото има

по-големи кметове,

които не отпускат на

малките населени

места парите

Ние ги преведем, те не им ги дават”, разказа Борисов пред местните. И допълни: “Така че това ще отрегулираме в закона. Защо да им назначаваме кмет, могат да си го избират хората”. Миналата седмица ГЕРБ не подкрепиха предложение на “Обединени патриоти” за промяна в Изборния кодекс, която сваляше изискването за пряк избор от 350 на 200 жители.

Работници си направиха снимки с премиера и го изпратиха с ръкопляскания и възгласи “Бойко” и “Ние сме с вас!”. Той пък им повтори, че искал да сдаде, но не виждал на кого.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради