Вижте как протичат тържествата за Деня на независимостта във В. Търново (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9041157 www.24chasa.bg
От 10.30 ч на „Царевец” започна военният ритуал по издигане националното знаме на Република България. Снимки Авторката

В 09.00 ч пред храм „Св. 40 мъченици“  във Велико Търново започна тържествен водосвет на бойното знаме на НВУ „Васил Левски” и знамената на държавни институции.

Водосвета отслужва владиката Григорий.

Актьорът Милен Иванов в ролята на Фердинанд прочете манифеста за отхвърляне на васалното положение и обявяване независимостта на България. Той ще звучи 3 пъти днес във Велико Търново.

От 10.30 ч в Архитектурно-музеен резерват „Царевец” започна военният ритуал по издигане националното знаме на Република България.

След официалните слова и празничния благослов, ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, след което от 11.30 часа започва празничното шествие до паметника "Майка България".

В шествието ще се включи военния оркестър на НВУ "Васил Левски" и оркестъра на Националната гвардейска част. Тържествената церемония-спектакъл "Искри" на Националната гвардейска част и изпълнения на строеви хватки с оръжие от Представителна част на НВУ"Васил Левски" ще започне от 12.00 часа в центъра на града.

На откритата сцена пред общината през целия ден ще има изпълнения на любителски и професионални музиканти и танцьори.

Вижте как протичат тържествата за Деня на независимостта във В. Търново (Снимки)

Вижте как протичат тържествата за Деня на независимостта във В. Търново (Снимки)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога