Радио Китай: Опитите на САЩ да контролират Китай чрез тайванския въпрос няма да успеят

https://www.24chasa.bg/novini/article/9041207 www.24chasa.bg
Снимка Радио Китай

Наскоро заместник-държавният секретар на САЩ Кийт Крач посети китайския остров Тайван. За втори път администрацията на Доналд Тръмп изпраща високопоставен служител на визита в Тайван тази година. Това е сериозно нарушение на принципа за единен Китай и консенсуса между двете държави, залегнал в трите китайско-американски комюникета, което сериозно подкопава основата на китайско-американските отношения, както и мира и стабилността в Тайванския проток. Китай със сигурност ще предприеме легитимни контрамерки за защита на националния суверенитет и териториалната си цялост. Някои американски политици се опитват да заговорничат със сепаратистките сили в Тайван, за да изместят вътрешните конфликти в своята държава, преследвайки личните си политически интереси и правят опит да ограничат развитието на Китай. 1,4 милиарда китайци никога няма да им позволят да успеят! Историческата тенденция на обединението на Китай е неудържима и трикът на американските политици да „използват Тайван за контрол над Китай“ е обречен на провал, предава Радио Китай.

Към момента броят на заразените и смъртните случаи от епидемията от новия коронавирус в САЩ е най-висок в света, икономиката изпадна в рецесия, безработицата остава висока и расовите конфликти в страната се изострят, довеждайки до социално разделение ... С наближаването на президентските избори в САЩ и пред многобройните кризи, американските политици се опитват да извлекат икономически и политически ползи от тайванския въпрос, така че да отклонят недоволството сред американското общество от некомпетентното им управление и да спечелят повече подкрепа от избирателите.

По-дълбоката причина се крие във факта, че някои американски политици все още са обсебени от мултилатерализма и хегемонизма, гледат на развитието на Китай с идеята за нулев резултат и използват всички средства да ограничат и потискат Китай.

Напоследък всички забелязват, че Източният театър на Китайската народноосвободителна армия организира действителни бойни учения близо до Тайванския проток. Това е законно и необходимо действие, предприето в отговор на текущата ситуация в Тайванския проток и за защита на суверенитета и териториалната цялост на Китай. Това е и сериозно предупреждение към злонамерените американски политици и сили за "независимост на Тайван".

Въпросът за Тайван е част от основните интереси на Китай и е най-важният и чувствителен въпрос в китайско-американските отношения. Китай предупреждава американските политици, че всяко действие, което уврежда основните интереси на Китай, ще получи силен отговор от Китай.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина