Китай ще продължи да бъде активен участник в глобалното управление

https://www.24chasa.bg/novini/article/9041220 www.24chasa.bg
Снимка Радио Китай

Вчера в Ню Йорк се проведе юбилейна сесия на Общото събрание на ООН, посветена на 75-та годишнина от създаването на световната организация, по време на която китайския председател Си Дзинпин отправи видео послание, в което посочи, че Пекин ще продължи да подкрепя твърдо многостранния подход в международните отношения и ще участва активно в реформирането на глобалното управление, съобщава Радио Китай.

Коментирайки перспективите за развитието на ООН след пандемията от COVID-19, китайският лидер отправи няколко предложения.

Всички страни, независимо малки или големи, трябва да градят отношенията си на базата на взаимното уважение и справедливостта, да споделят резултатите от развитието и да защитават заедно глобалната сигурност.

Независимо от различията си, държавите трябва да бъдат както инициатори, така и да се придържат към международните норми, да не ги нарушават в свой собствен интерес и не вредят на правата и интересите на другите държави, свързани с върховенството на правото.

В речта си Си Дзинпин изтъкна също важността от реално сътрудничество. Той изрази надежда страните-членки на ООН да работят заедно за създаването на международно семейство, основано на координация, диалог и взаимна изгода.

В заключение китайският председател призова ООН да постави на приоритетно място борбата с нетрадиционните предизвикателства към сигурността, включително свързани с общественото здраве, както и повече усилия за гарантиране правата на хората на живот и развитие.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина