Караянчева: Да запазим час мълчание в почит към строителите на съвременна България

https://www.24chasa.bg/novini/article/9041815 www.24chasa.bg
Караянчева се включи в празничното шествие за Деня на Независимостта заедно с кмета на Велико Търново Даниел Панов и заместника си Емил Христов.

Мисля, че на такива дати трябва да бъдем обединени, трябва да мислим за бъдещето на България, за бъдещето на нашите деца. Ако се върнем и на Търновската конституция, колко много различия са имали тогава, но са успели да направят една от най-демократичните конституции, така че ние политиците имаме много какво да се учим от историята", това коментира на празника във Велико Търново председателят на парламента Цвета Карянчева.

Тя се включи в празничното шествие за Независимостта и заедно с кмета Даниел Панов и заместника си Емил Христов поднесоха цветя на паметника "Майка България". "Когато сме заедно, сме силни и можем да преодолеем всякакви трудности, дори и такива здравни кризи, каквито имахме преди няколко месеца. Надявам се сега кризата да е по-лека и да не ни повлияе толкова и в икономически план, но наистина понякога трябва да загърбваме различията си в името на общата кауза", подкрепи тя апела на Даниел Панов за обединение.

По повод очакваните провокации по време на кулминацията на честванията тази вечер тя призова:

"Нека запазим за един час мълчание и почит към всички наши предци, защото те го заслужават много повече от нас, съвременните политици. Естествено всеки има право да казва мнението си, но нека този един час бъде за тях - за хората, които построиха съвременна България."

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога