Руските спецслужби арестуваха водача на секта Висарион за психотормоз

https://www.24chasa.bg/novini/article/9042016 www.24chasa.bg
Отец Висарион много рядко разрешава да бъде сниман.

Руските специални служби арестуваха известния водач на секта Висарион и други лидери на "Църквата на последния завет" в Сибир по обвинение, че са застрашили здравето на свои поклонници, които са изнудвали за пари, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Сектата е основана през 1991 г. от Висарион, бивш полицай с истинско име Сергей Тороп, в Кургански окръг на Красноярска област.
Брадатият мистик с дълга коса привлече хиляди поклонници, някои от които вярват, че той е превъплъщение на Исус Христос.

В операцията по задържането на Висарион и лидерите на групи Вадим Редкин и Владимир Ведерников са участвали руската полиция и Федералната служба за сигурност.

Задържаните са обвинени, че са използвали сектата за оказване на психологически тормоз над поклонници с цел лично финансово облагодетелстване. Според властите този тормоз сериозно е навредил на здравето на жертвите.

Ако бъдат намерени за виновни по обвиненията, тримата може да бъдат осъдени на затвор до 12 години.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена