Сбогуването с Димитър Керелезов е в четвъртък

https://www.24chasa.bg/novini/article/9042331 www.24chasa.bg
Димитър Керелезов изпращаме в четвъртък

Сбогуването с известния поет и текстописец Димитър Керелезов е в четвъртък (24.9.) в 12 ч. в черквата "Свети Седмочисленици", научи "24 часа" от певеца Кирил Маричков. Тази дата и час му съобщава дъщерята на Керелезов.

"Говори се, че Керелезов е кръстник на "Щурците" и това донякъде е така. Той водеше  радиопредаването "Един състав търси своето име?" и слушателите предлагаха. Дойдоха стотици идеи. Ние вече бяхме решили да се казваме "Щурците". Пратихме 100 писма с това име и спечелихме, но нямаше да успеем без идеята на Митко за име на групата", разказва Маричков. 

Певецът си спомня, че напоследък рядко е контактувал с поета, знае, че имал сериозни проблеми със сърцето, трудно е ходел.

Изказва съболезнования на близките му.

Димитър Керелезов е роден на 7 май 1938 г. в София. Завършва българска филология в Софийския университет. Работи в Националното радио, в. „Стършел“ и някогашното ДО „Театър и музика“. Автор на текстове за песни, епиграми, афоризми.

Керелезов създава много известни текстове на песни на групите „Щурците“ („Рок в минало време“), „Спешен случай“ („Карай, Джони“ и „Развод“), „Диана експрес“ („Сутрин“) и др.

Написал е и думите на част от първите песни на Йорданка Христова („Делфините“), Бисер Киров („Събота срещу неделя“), „Тоника“ („Момчето от шлепа“ и „Карнавал“), „Домино“ („Един прозорец още свети“), братя Аргирови („Ненужен“) и на други групи и певци. С Роксана Белева има няколко хита, най-популярният от тях е „Не, ми се прибира“. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради