Трудовите доходи в света са намалели с 3,5 трилиона долара до септември

https://www.24chasa.bg/novini/article/9042420 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Световните трудови доходи са намалели през първите девет месеца на 2020 г. с 10,7%, или 3,5 трилиона долара, в сравнение със същия период на миналата година. Това се посочва в доклада на Международната организация на труда (МОТ), днес в Женева.

"Глобалните трудови доходи са намалели с приблизително 10,7% през първите три тримесечия на 2020 г., или 3,5 трилиона долара, в сравнение със същия период на 2019 г.", каза МОТ.

В доклада се подчертава, че тези цифри не отчитат подкрепата, предоставяна на работниците чрез правителствените отговори на пандемията, предава БГНЕС.

Най-голям спад в доходите от труд е регистриран в страни с ниски и средни доходи на глава от населението - до 15,1%. В региона на Америка, който е най-засегнат от ситуацията, спадът е средно 12,1%.

Според експерти намаляването на работното време в света поради коронавируса е "по-значително" от прогнозираното в края на юни.

През второто тримесечие на 2020 г. спадът е бил 17,3% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2019 г., докато според прогнозата от юни се очаква спад от 14%. В резултат през второто тримесечие в света са загубени общо 495 милиона работни места по схемата на 48-часовата работна седмица.

През третото тримесечие, за което окончателна статистика все още не е налична, се очаква загуба на 12,1% от работното време или 345 милиона работни места.

Експертите на МОТ преразгледаха прогнозите си за четвъртото тримесечие от края на юни: очаква се загуба на работно време от 8,6% или 245 милиона работни места в сравнение с четвъртото тримесечие на миналата година.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена