Хонконгският Дисниленд ще отвори врати отново на 25 септември

https://www.24chasa.bg/novini/article/9043951 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Хонконгският Дисниленд обяви вчера, че ще отвори врати в петък за ограничен брой посетители и работни дни. Увеселителният парк се наложи да преустанови дейност отново в средата на юли заради нова вълна от COVID-19, предаде "Радио Китай".

Миналата седмица след като бяха тествани близо два милиона души и потвърдени 42 случая на заразени, Хонконг отслаби ограничителните мерки и позволи на тематичните паркове да отворят врати.

От Дисниленд заявиха, че всички посетители ще трябва да носят маски, а паркът като начало няма да работи във вторник и четвъртък. Представленията на закрито също ще бъдат преустановени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена