Борисов инспектира от хеликоптер строежа по трасето на "Балкански поток" (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9044226 www.24chasa.bg
КАДРИ: Фейсбук/ Бойко Борисов

"Навсякъде заварките са направени, по цялото трасе. Виждате какво огромно съоръжение е, по което ще можем да пренасяме азерски, втечнен, руски и всякакъв вид газ". Това каза премиерът Бойко Борисов, който от хеликоптер инспектира част от трасето на газопровода "Балкански поток", във видео, публикувано на фейсбук профила му. Заедно с него е и изпълнителният директор на "Булгартрасгаз" - Владимир Малинов.

"480 километра е трасето, като по-голямата част от тръбите се поставят под земята. 2000 работници  и 1400 машини работят по на терен", каза още Борисов.

"Пускаме ги тръбите и със специална техника ги изтегляме. Оставихме селскостопанските производители да приберат реколтата", обясни премиерът. 

 "Искаме да изразим благодарности от името правителството на Саудитска арабия. Правителството ще продължи да подкрепя "Аркад", за да завърши проекта", каза представител на саудитската държава. "За нас е чест да честваме 90-тия рожден ден на Саудитска Арабия в България, докато инспектираме проекта", каза още той и допълни, че саудитския крал Салман лично следи проекта.