Борисов: Радев да посети "Балкански поток" и да види "провалената" държава (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9044830 www.24chasa.bg
Бойко Борисов СНИМКИ: Министерски съвет

Президентът Радев да посети "Балкански поток" и да види „провалената“ държава, каза министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на строежа по трасето на "Балкански поток".

"Сега сме горе-долу по средата на България. От 16 държави работници работят по проекта, а това са над 3000 работници. Понеже няма какво друго да измислят и да излъжат, накрая казват, че проектът не е с компания от Саудитска Арабия, а от Русия. Пускат се жълти новини вместо да дойдат да видят. 1200 – 1300 тежки машини има по трасето“, посочи Борисов.

Премиерът караше джипа днес с първите мъже на Саудитска Арабия. С тях бе и шефът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.

Борисов: Радев да посети

Министър-председателят обясни, че "идваме да ускорим колектора за газопровод от Александрополис" и говори защо говорим за "Балкански поток". „Неслучайно кръстихме проекта "Балкански поток", за да бъде свързан с газов хъб "Балкан" и за да действа реверсивно на територията на Балканите във всички посоки“, обясни Борисов.

Борисов: Радев да посети

Той разкри, че освен тръбите, те са помислили и за младото поколение, като са прекарали оптичен кабел, който да свързва Европа с Азия и да има още по-бърз високоскоростен интернет.

Борисов: Радев да посети

По-рано премиерът обясни, че след като приключи работата по "Балкански поток" пътищата ще бъдат асфалтирани, за да се подобри въздуха в региона.

Борисов: Радев да посети

Работник на строежа заяви пред Бойко Борисов, че е доволен от работата и му плащат редовно.

Борисов: Радев да посети

По-рано през деня проектът бе огледан по въздух заедно със заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител Аркад, сега премиерът ги качи в джипа, за да продължат обиколката.

Борисов: Радев да посети

 На територията на страната са налични всички необходими тръби за обекта и те са разнесени по трасето - над 474 км. На терен се трудят над 2 500 работници от различни страни. Наистина огромен проект, в чието изпълнение са мобилизирани 1420 броя тежка строителна механизация и специализирана техника, похвали се Бойко Борисов във фейсбук. С реализацията на 'Балкански поток" България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки. 

Впечатляващ проект! Това заяви от своя страна заместник-министърът по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, докато облитаха с останалите с хеликоптер "Балкански поток". Благодарен съм на колегите от Саудитска Арабия, че на националния си празник са в България, за да проверим заедно напредъка по изграждането на един проект с международно значение, написа още Бойко Борисов в социалната мрежа.             

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата