СЗО: Сърбия е сред най-добрите в Европа по отношение на справянето с COVID

https://www.24chasa.bg/novini/article/9045025 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Шефът на канцеларията на Световната здравна организация в Сърбия Мариян Ивануша заяви днес, че Сърбия е сред най-добрите в Европа според моментната епидемиологична ситуация и се представя много добре след временното влошаване през юли и август, предаде Бета.

Става ясно, че чрез спазване на основни и прости мерки епидемията може да бъде поставена под контрол, заяви Ивануша пред РТС. На въпрос дали трябва да се въвежда извънредно положение, той каза, че ситуацията в момента в Сърбия е добра и не вижда причина за въвеждане на каквито и да било допълнителни мерки, предава БТА.

Ситуацията трябва да се следи всеки ден, ако се влоши, трябва да се помисли за допълнителни мерки, каза той.

Говорейки за епидемиологичната ситуация в света и Европа, Ивануша каза, че се вижда, че вирусът не се предава и трябва да бъдем особено внимателни през есента, когато гражданите стоят повече в затворени пространства, поради което възможността от заразяване е по-голяма.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена