И Томислав Дончев готов да напусне поста си, ако се стигне до експертен кабинет

https://www.24chasa.bg/novini/article/9046264 www.24chasa.bg
Томислав Дончев Кадър: Би Ти Ви

Единственото нещо, което съм искал да стана и не съм станал, е пилот. Нямам лошия навик да говоря лоши неща за бивши колеги. Как съм навредил на г-н Цветанов? Нито съм строителен работник, нито журналист. Не съм ходил в апартамента на г-н Цветанов, видях го на картинка. Членове, симпатизанти на ГЕРБ, бивши кметове са в основата на неговата партия. Ако е успял да вземе част от актива, дълбоко не вярвам, че ще успее да вземе голяма част от подкрепата. Това каза пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев по адрес на бившия депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов и аферата с неговите апартаменти.

Нелепо е да се твърди, че няма напрежение. Има и то не е само политическо, а е и обществено. Изкуството на политиката е в намирането на някаква обща посока. В момента обществото е разединено. Едни българи са изправени срещу други българи, което прави в тази обстановка всяко политическо решение грешка. Това му е лошото в такива ситуации. Не знам дали едно преходно експертно правителство би свалило напрежението. Най-тежкият въпрос е свързан с отговорността. Кой ще подкрепи това правителство и кой ще носи отговорността?, коментира той.

Разбира се - така отговори Дончев на въпрос дали би подал оставка, ако се стигне до експертен кабинет. Не знам защо си мислите, че в такава ситуация опитите да се върши прагматична работа и престоят в нечий кабинет са особено приятни.

Два пъти сме подавали оставка, като втория път не е имало нито един човек по улиците. Предсрочните и редовните избори ги делят няколко месеца, заяви вицепремиерът.

Корупция в България има. Дори една институция да работи брилянтно, ако тя не е облечена в доверието на гражданите, е обект на субективно обследване. Трябва мощно финансиране в енергийния сектор, специален акцент трябва да бъдат хидроизолациите, иновации, каза още той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена