Мъск обеща евтини "Тесла" до 3 години (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9046840 www.24chasa.bg
Мъск говори за плановете на компанията си. СНИМКА: РОЙТЕРС

Основателят на "Тесла" Илон Мъск представи нова технология, която ще направи батериите на електрическите автомобили по-евтини и по-мощни, предаде Би Би Си. По време на жива презентация, наречена "ден на батерията" милиардерът разкри, че до 3 г. е възможно да се появи напълно автономна "Тесла" за 25 000 долара. "Мечтата ни винаги е била да създадем достъпна електрическа кола", каза Мъск. Новината обаче не хвърли инвеститорите във възторг и пазарната стойност на компанията се понижи с 50 млрд. долара.

Основното съобщение обаче бе свързано с по-големите цилиндрични захранващи устройства. Новите батерии ще доставят 5 пъти повече енергия и ще са 6 пъти по-мощни. Вероятно обаче ще са необходими години, за да може новата технология да бъде приложена на практика, коментира Би Би Си.

Мъск направи презентацията си пред 240 акционери на "Тесла", които го слушаха, седнали в автомобили от модел 3. Собственикът на компанията производител обяви още, че тя ще започне да произвежда собствени батерии, вместо да ги купува от други.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога