54 пътеписа из нашите 42 планини

https://www.24chasa.bg/novini/article/9046841 www.24chasa.bg

Опознайте “Планините на България” с луксозното издание от Иван Панкев - фотограф и пътешественик  (ИК “Сиела”)

Разказва в 54 пътеписа приключенията си при изкачванията на родните първенци в премиера на 30 септември

Планините не признават сезони. Те винаги са величествени, примамливи и... опасни.

Добре е, че се появяват смели безумци, които могат да ни преведат през тях.

Иван Панкев е фотограф и пътешественик, обиколил всички 42 планини в страната ни.

В луксозния албум “Планините на България” той разказва за изкачванията на техните първенци, както и на някои други емблематични върхове.

Неговите истории и снимки обхващат и четирите годишни времена, включително и най-свирепите зими и разкриват непознати кътчета, далеч от утъпканите пътеки и впечатляващи в своята дива красота.

Албумът ще се появи на 25 септември и в него са събрани пет разказа за Стара планина, четири за Родопите, по три за Рила и Пирин, два за Средна гора и по един за останалите планини в страната ни, а майсторските фотографии допълват по възхитителен начин това своеобразно обяснение в любов към родната природа.

Опознайте “Планините на България” и на премиерата на изданието.

Очакваме ви от 19 ч на 30 септември в бар SODA – съвсем в сърцето на София, до НДК, под Моста на влюбените.*

Заедно с пътешественика Иван Панкев и ултрамаратонеца Ивайло Атанасов ще изкачим в 54 пътеписа родните първенци, както и някои върхове, ще поемем по непознати и съвсем нетуристически пътеки, за да погледнем България оттам, където небето и земята се срещат.

Междувременно ще научим полезни за оцеляването неща по време на странстване. Защото някои вечери са твърде хубави, за да свършат просто ей така.

*Премиерата ще се проведе на открито и ще бъдат спазени всички необходими противоепидемични мерки.

Още предложения

Как децата да си мият

зъбите правилно

Книжка учи децата как да мият зъбките прaвилно - “Маргаритка и чистите зъбки” (ИК “Сиела”). Тя е четвъртата от поредицата на Яна Липованска и Вики от “Мастило” и отново обръща внимание на полезните навици.

Не искам да си мия зъбите! Защо трябва да си търкам зъбите с четка, като те изглеждат съвсем чисти? Как така има храна по зъбите ми, като всичко си изядох? 

Привидно лесното миене на детските зъби в много сутрини и вечери се оказва едно от най-големите предизвикателства за един малчуган, както и за почти всеки родител. В “Маргаритка и чистите зъбки” Феята на зъбките идва на помощ, за да спаси една загубена четка за зъби от неприятните зъборазрушители. Нещо повече, заедно с любимите герои Мими, Биби, Маргаритка и Бухалчо всяко дете ще научи как да опази зъбките от тях.

В  “Маргаритка и чистите зъбки”  най-малките сред нас ще припознаят  себе си във всяка ситуция и така ще открият, че привидно досадните за тях неща са наистина важни. Книжката е от поредицата “Полезни навици”. През май се появиха първите две заглавия - “Маргаритка и чистите ръце” и “Маргаритка и вкусната храна”, а през юли - “Мими и Биби отиват на море”. В тези книжки скучните за децата занимания като миенето на ръцете и храненето превръщат в незабравими и вълнуващи приключения. По забавен начин и през вълшебни истории най-малките научават по-лесно елементарните навици и как да бъдат учтиви и отговорни към себе си и другите.

Забавните и съобразени с детското мислене текстове са дело на Илия Деведжиев, а цветните илюстрации от Веселка Велинова показват нагледно как малъкият читател да се превърне в истински герой.

Актриса и модел с

първа стихосбирка

Лина Роскин – моделът с най-дългата коса у нас и актриса, разкрива сърцето си пред читателите в дебютната си стихосбирка “Л(you)бов” (ИК “Сиела”). Една любов с всичките ѝ нюанси - от страданието, болката, през доверието, споделеността на емоцията, чак до пълното отдаване. Нежността и женската сила откриват истината, че всичко е любов, а скритата дума “ти” (you от англ.) в средата напомня за друга страна на най-красивото чувство - любовта като акт на допускане.