Таня Михайлова: Процентно заразените ученици и учители са 0,001 на сто

https://www.24chasa.bg/novini/article/9047070 www.24chasa.bg
Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова

"Образователната система, за разлика от март, сега е подготвена да работи в условията на COVID-19", каза заместник-министърът на образованието Таня Михайлова в "Още от деня" по БНТ. "Следим обстановката, през лятото са разработени насоките за работа, както и решения при извънредните обстоятелства", посочи тя.

"Случаите на заразени учители и ученици не са масови, процентно учениците са 0,001 на сто", отбеляза заместник-министърът на образованието. И добави: "Към момента се надявам, че няма да има такъв случай, в който цялата система, всички училища да затворят".

"За определяне на праговите стойности, при които училищата преминават на дистанционно обучение, не отговаря МОН", уточни зам.-министър Михайлова. И поясни, че решението за карантиниране се взима след изследване на контактите, времето, през които са били тези контакти, дали са били защитени учителите.

Ангажимент на директорите е да се осигурят всички условия, които се изискват, а за безопасността на учениците и носенето на маски отговорността е споделена между родители, учители и цялото ни общество.

"Нашите мерки са доста по-либерални от други страни, при нас маските в час не са задължителни. Задължително е в общите помещения да се носят маски", каза още тя.

При заразен учител трябва ли да се изследват учениците му е решение на Регионалната здравна инспекция. Учителят, според насоките на Министерството, трябва да отстои на разстояние от учениците и да е задължително с маска.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина