3 г. затвор за дрогиран младеж, причинил катастрофа, при която загина момиче

https://www.24chasa.bg/novini/article/9047783 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Районен съд – Монтана осъди на 10 месеца „Лишаване от свобода“ условно 24 годишен младеж, противозаконно отнел мотоциклет от собственика му. Заради предишна присъда за причинена смърт при пътно-транспортно произшествие обаче съдът определи едно общо наказание на подсъдимия от 3 години и 4 месеца затвор.

Районен съд – Монтана призна Н. П. Н. – със средно образование, безработен, за виновен, че на 3 април 2018 г. в Монтана противозаконно отнел мотоциклет „Ямаха ФЗ 750” , на стойност 730 лева, както и контактен ключ за него на стойност 80.00лв., с намерение да го ползва, от владението и собственост на Б.К.Г., ведно с екипировка за мотоциклета – каска, ръкавици и очила, цялата екипировка на обща стойност 320 лева, като е последвала повреда на превозното средство -липсващи 2 странични спойлера и преден спойлер, на обща стойност 300 лева.

За противозаконно отнемане на чуждо МПС от другиго без негово съгласие с намерение да го ползва и последвала повреда на превозното средство съдът наказа Н. П. Н. с 10 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години . Като взе предвид, че подсъдимият Н. П. Н. има наложена от ОС – Враца и влязла в сила на 19 февруари 2020 г. присъда от 3 години и 4 месеца затвор за причинена от него катастрофа като неправоспособен водач под влияние на наркотици, при която е загинало момиче - пътничка в автомобила, Районен съд определи едно общо наказание за подсъдимия от 3 години и 4 месеца „Лишаване от свобода“ , което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален общ режим.

Съдът приспадна на Н. П. Н. изтърпяната вече част от наказанието по присъдите.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред ОС -Монтана в 15-дневен срок.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена