Борисов: Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9047891 www.24chasa.bg
Бойко Борисов Кадър: Фейсбук

Светът влиза във втора вълна от коронавируса. В България така направихме с мерките, че не можете да усетите пандемията. С 60/40, 80/20 успяхме да запазим стотици хиляди работни места. Безработицата в България е към 7%, докато в САЩ и Великобритания минават 25-30%. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на строящ се пътен участък на АМ "Хемус".

Той отхвърли възможността за увеличение при толтаксите.

Министър-председателят направи оглед на участъка между пътен възел „Буховци“ и пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“. „Само този участък ще скъсява пътя от София от Варна с половин час“, изтъкна Борисов. Трасето е с дължина 16,32 км. То ще се състои от две ленти за движение, две ленти за изпреварване, две аварийни ленти, водещи ивици, два банкета и средна разделителна ивица. В участъка е предвидено изграждането на пътен възел „Буховци“, пътни връзки с пътен възел „Белокопитово“, седем виадукта, един мост и десет селскостопански подлеза. Участъкът между "Буховци" и "Белокопитово" трябва е готов до 2021 г. Работата по АМ "Хемус", както и по всички други големи инфраструктурни обекти в страната, не е спирала по време на пандемията.

Борисов: Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много (Видео)

Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има недопустими неща и всеки, който се опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен. За да действат така ДАНС и прокуратурата, имат достатъчно информация, заяви той относно уличените в шпионаж двама дипломати от руското посолство.

Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии се разцепиха и не можаха да влязат в парламетна. Оформиха се нови политически проекти и те не са в парламента. И сега за няколко месеца са длъжни да загряват около пистата, за да подберат повече избиратели. Така че те няма да спрат, разбирам ги, това е изцяло в тяхна полза, но не означава, че на всеки, на който му се приискат избори, ние трябва да провеждаме такива. Миналата година имахме два, само след няколко месеца ще има редовни. Всички, които искат да влязат в парламента, аз ги познавам много добре. Едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа, знам им качествата, добави премиерът.

Той припомни, че съвсем наскоро е имало два вида избори и попита какво налага само няколко месеца преди изборите, да се провеждат предсрочни.

Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много. Мен ме устройва най-много, защото ще мога да си работя за партията. Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат - нулева миграция, влизането в еврозоната, водеща роля в региона и между конфликта в Средиземноморието. Ще видите един ден и колко много сме помогнали да има среща в Истанбул между Гърция и Турция, категоричен бе Борисов.

Премиерът специално акцентира върху образованието, което е сред приоритетите на кабинета. Министър-председателят добави, че допълнителни близо 60 млн. лева ще бъдат отпуснати за висшите учебни заведения догодина, като същевременно продължава политиката на кабинета за повишаване на възнагражденията и в средното образование.

Диалогът между двете институции си върви. Но президентът вече също е политически играч. Той не е безпристрастен и това го прави субект. Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора от най-близкото му обкръжение ме "сготвиха" по един много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята в мое отсъствие. Неслучайно само той го повтаря. Най-близкото му обкръжение го свърши. А неговите записи? Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но смисъл има ли? За мен случаят е приключен, взел съм си поуките, каза по адрес на Румен Радев премиерът.

Единствените указания, които сме дали, са да се пазят хората, обясни той по повод нарежданията към полицаите, охраняващи протестите.

Засега правителството остава в този формат. Всичко може да се направи в името на България, но когато има диалог, нормално мислещи политици, взимащи предвид мнението и на другите. Идва тежко време, кризата ще продължи дълго. Много е трудно и за който обича държавата и народа трябва пълна мобилизация, нищо лично няма, каза Борисов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата