Китай ще продължи да подкрепя работата на ООН

https://www.24chasa.bg/novini/article/9048018 www.24chasa.bg

На 23 септември китайският председател Си Дзинпин и генералният секретар на ООН Антонио Гутериш проведоха видео среща. Това съобщи Радио Китай.

По време на нея Си Дзинпин изтъкна, че за изминалите 75 години от създаването си ООН е дала важен принос за глобалния мир и развитие. Днес, световната общност потвърди своята подкрепа за многостранния подход в международните отношения и привързаността си към принципите и ценностите, залегнали в Устава на ООН. Като страна постоянен член на Съвета за сигурност, Китай подкрепя централната роля на световната организация в международни отношения, посочи Си Дзинпин.

Китайският лидер подчерта, че епидемията от новия коронавирус продължава да се разпространява в световен мащаб и глобалната борба срещу нея не трябва да отслабва. Пекин е готов да сподели опита си в тази сфера и ще продължи да предоставя подкрепа и помощ на нуждаещите се страни. Същевременно, Китай подкрепя категорично институциите на ООН, особено Световната здравна организация, да играят ръководна роля при справяне с епидемията, както и засилване на международното сътрудничество и съвместната превенция и контрол в името на изграждането на общност на споделена съдба в здравеопазването, добави Си Дзинпин.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена