Съд в Кюстендил даде 2 г. затвор за участник в телефонна измама за 9 бона

https://www.24chasa.bg/novini/article/9049235 www.24chasa.bg
Сградата на Районния съд в Кюстендил. Снимка "Гугъл мапс"

Подсъдим за участие в телефонна измама получи наказание две години "лишаване от свобода" с присъда на Районния съд в Кюстендил, съобщиха от съда.

Делото се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият Петър Н. е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт на прокуратурата. Понастоящем той е в затвора в Ловеч. Мъжът е жител на Габрово.

Съдът е признал Петър Н. за виновен, че на 13 ноември 2018 г. в Кюстендил, в съучастие като помагач, умишлено е улеснил неустановен по делото извършител, който с цел да набави за себе си имотно облага, представяйки се за длъжностно лице - следовател, е заблудил Б.М., че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници и трябва да предаде сумата от 9000 лв. Подсъдимият е взел сумата от пострадалия.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжния съд в Кюстендил в 15-дневен срок.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена