Еврокомисията прие нов пакет за цифровите финансови услуги

https://www.24chasa.bg/novini/article/9049364 www.24chasa.bg
Европейската комисия СНИМКА: Пламена Томева

Европейската комисия прие нов пакет за цифровите финансови услуги, който включва стратегии за цифровизиране на финансовите услуги и за малките плащания, както и законодателни предложения за криптоактивите и за устойчивостта на цифровите технологии. С днешния пакет ще се засилят конкурентоспособността и иновациите на Европа при финансовите услуги, с което ще се проправи пътят за превръщането на Европа в световен лидер в разработването на стандарти. С него на потребителите ще се предоставят по-голям избор и възможности в областта на финансовите услуги и съвременните плащания, като същевременно им се осигури защита и финансова стабилност. Това съобщиха от ЕК.

Днешните мерки са от възлово значение за икономическото възстановяване на ЕС, тъй като предвиждат нови начини за насочване на финансиране към европейските предприемачи, а същевременно имат и основна роля за изпълнението на Европейския зелен пакт и Новата промишлена стратегия за Европа. В стремежа си да насърчи отговорните иновации при финансовите услуги в ЕС, създавани в частност от особено иновативните новосъздадени дружества в областта на цифровите технологии, и същевременно да ограничи потенциалните рискове що се отнася до защитата на инвеститорите, изпирането на пари и киберпрестъпността, Комисията опростява разпоредбите и ги съобразява в по-голяма степен с цифровите технологии.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена