Италиански просяк спечели 300 000 евро от лотарията

https://www.24chasa.bg/novini/article/9049695 www.24chasa.bg
СНИМКА Фейсбук

60-годишният Тициано от Йези, до Анкона, само допреди дни просеше дребни монети на оживените кръстовища със светофари в града си.

Загубилият преди три години работата си във фирма за чистота мъж се беше превърнал в добре позната фигура за всички автомобилисти, минаващи редовно през мястото, на което Тициано правеше своя номер. Той се състоеше в това, да хвърля във въздуха шапката си по време на червения светофар, а след това да събира в нея монети от потеглящите шофьори.

Пет евро от събраните от него пари обаче се оказаха изключително добра инвестиция, тъй като мъжът купил лотариен билет, чиито номера се търкат. Така се оказало, че под изтърканото излезли печеливши числа, носещи му 300 000 евро печалба. Въпросният билет бил купен от Тициано още през август, но той прибрал печалбата си едва тези дни, както съобщават италианските медии.

Бившият вече просяк решил да почерпи – поканил на вечеря всички служители от банката, които му помогнали да си прибере печалбата. Първоначално Тициано, който живее с възрастната си майка, решил да си купи автомобил, но после размислил и решил да си купи велосипед, за да се чувства по-свободен.