Шекеринска: Очакваме нашите съюзници, включително България, да ни помагат

https://www.24chasa.bg/novini/article/9050159 www.24chasa.bg
Министърът на отбраната на Северна Македония Радмила Шекеринска СНИМКА: Архив

Ние очакваме нашите съюзници, включително България, да ни помагат, а не да ни пречат, заяви днес министърът на отбраната на Северна Македония Радмила Шекеринска, цитирана от агенция МИА.

Това бе нейният коментар на изявление на българския й колега Красимир Каракачанов, че България не е против междуправителствената конференция на Северна Македония с ЕС, която ще отбележи започването на преговори за членство, но че "не е дошло време" за организирането й, предаде БТА.

Шекеринска каза, че такива изявления не са в духа на Договора за добросъседство и не помагат.

"Ако сме научили нещо през последните 30 години на сътресения на Балканите, то е, че емоциите не са добър съюзник в решаването на двустранни въпроси. Ние показахме, че можем да бъдем приятели с всичките си съседи. Показахме, че сме готови да инвестираме в такива съюзнически отношения, и ще продължим да следваме тази политика", каза министър Шекеринска.

Тя подчерта, че очаква съюзниците и приятелите на Северна Македония да й помагат, а не да й пречат. Единственият начин да се помогне на региона е да му се даде шанс за по-добро европейско бъдеще, каза Шекеринска.

По нейните думи, Северна Македония е издържала теста за добросъседство.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога