Рени Григорова: Защо майките на децата с увреждания не са в домовете си?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9050472 www.24chasa.bg
Рен Григорова СНИМКА: фейсбук

Това ако не беше трагично щеше да е смешно! Преди три години точно на 1 юни стартираха палатките на майките на деца/хора с увреждания! Принудени бяхме, защото никой не искаше да ни чуе,камо ли закони да внесе за нашите деца пък и за самите нас тъй като повечето родители отиваме в групата на инвалидите много бързо,ако наистина се грижим денонощно особено за порасналите си деца!

Аз сигурно не разбирам или съм предубедена ама за какво им е на тия пет и няколкото старци които стоят на площада такъв мастодонт! Апропо когато Далавера бе призована да свие палатките преди три години тя изгони майките които го искаха поетапно и заяви,че ще го направи след гласуването на законите за хората с увреждания!За малко това се случи,само дето после пак си намираше поводи да ги разпъва!

Тези поводи не бяха свързани с децата или хората с увреждания, които вече недоумяват защо тия жени продължават да упорстват да са на всяка цена някъде другаде не и в домовете си!Аз ще ви кажа, защото с редки изключения не напускам дома си именно затова за което те не щат да са там! Трябва да обгрижват своите деца и порасналите такива! Трябва да ги хранят ако не могат,да се грижат за личната им хигиена и ако са на памперси да ги см енят,ако не да бършат фекалии, които както писа една от тях иначе щели да си ядат в държавните институции!

Трябва да им дават лекарства, които те не гълтат почти никога без кандърми, трябва да се занимават с тях изцяло, защото повечето достигат ментална възраст не повече от 5 години и честно казано единици с двигателни увреждания са със запазен интелект!Дай Боже ма надали!

Та на въпроса за палатката аз имам познанства в Кейфор и мога да им я осигуря без пари само се чудя там ще настанят дечицата си и ще ги гледат ли!?И ако Бойко Борисов ведно с правителството си и Главния прокурор Иван Гешев подадат оставки ще се приберат ли по домовете си да се грижат за децата и порасналите си такива или ще намерят поредната причина да са на улицата?Питам по същество, защото един протест не трае вечно,а живота на децата ни също та затуй!Не държа да чуя техния отговор знам го,те се борели за децата си и за всички хора с увреждания, които в повечето случаи не искат именно тях за застъпници!

И за децата хубаво ама как оставяйки ги в къщи или мъкнейки ги в некофортнинза тях условия,но удобни за майките им и тези които обслужват!Дарио Фо има една книга и пиеса по нея "Грешката е вярна".В момента историята на тия е същия абсурден и тъжен театър!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За жесток побой над лидера на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев съобщиха вчера варненски социалисти. От разпространената информация се разбра, че наказателната акция е извършена от трима души пред офиса на областната организация на партията в морския град. "Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден

За данъчни шашми с доставка на кафе, бадеми и кашу е погнат един от "Недосегаемите". Софийската градска прокуратура дава на съд бизнесмена Даниел Бояджиев за скатани 630 хиляди лева налози от фиктивни сделки, научи "България Днес". Интересното е, че Бояджиев е бивш данъчен служител и като такъв със сигурност е наясно какви документи и декларации

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него