Горският, намерил Мехмед: Дадох му бонбони, засмя се

https://www.24chasa.bg/novini/article/9050756 www.24chasa.bg

"Карах служебната Нива по черния път в м. Малката река и изведнъж видях дете да лежи край пътя. Вече знаех, че е изчезнал Мехмед и веднага набих спирачки. Слязох и отидох до него. Гушнах го, свалих моята дреха и му я облякох. Обух му и моите чорапи, защото беше бос." Това разказва горският стражар Муртаза Клечов, който намери изчезналия Мехмед. Момченцето, на 2 г. и 7 месеца изчезна от дома си вчера около 16 ч и бе открито след близо 24-часово издирване.

Горският работник имал в колата си пликче с бонбони и го дал на малчугана. "Не се изплаши, напротив - усмихна се. Казах му: "Айде да те снимам за мама" и той се зарадва, даже на едната снимка се изплези", допълва Клечов, който от 32 г. работи в системата на горите, а от 28 г. е стражар.

Познава района много добре и казва, че от къщата на Мехмед в Якоруда, по планинска пътека, разстоянието до мястото, където е намерен е около 2 км. 

Горският, намерил Мехмед: Дадох му бонбони, засмя се

"Когато го гушнах, целият се разтреперих. Буквално се ошашавих, защото знаех, че е късмет да намеря детето. Аллах го е пазил", допълва притеснен Клечов. Обадил се веднага в полицията в Якоруда. Взел малкия в скута си и подкарал Нива-та към Бунцево. По пътя момченцето заспало. Когато пристигнал на площада се било събрало цялото село. Предал Мехмед на полицаите, които го прехвърлили в тяхната кола.

Горският, намерил Мехмед: Дадох му бонбони, засмя се

"Имаше одрасквания по ръчичките, но не беше нещо сериозно. Допускам, че може и само да е стигнало до мястото, където го открих", предполага горският стражар.

По черния път били открити следи от крачетата на момченцето в прахта. Тепърва полицията ще изяснява дали детето само е избягало от дома си или е отвлечено, както се съмняваха родителите му. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена