Протестиращите тази вечер ще изразят своята позиция и пред централата на ДПС

https://www.24chasa.bg/novini/article/9050965 www.24chasa.bg
СНИМКА: Николай Литов

Вечерта на 78-ия ден на антиправителствените протести засега преминава спокойно. На площада пред президентството са се събрали сравнително малко в сравнение с предишните дни хора. Както и предишните дни, протестиращите искат оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, скандирайки "Оставка", "Мафия" и "Мутри вън" под звуците на свирки, тробми и вувезели.

Искаме справедливост и върховенство на закона, както и истинска борба с корупцията, заявиха оратори на митинга пред президентството.

Протестиращите обявиха, че тази вечер, вместо да направят редовното си вече шествие към Орлов мост, ще отидат към централата на Движението за права и свободи в центъра на столицата, за да изразят своята позиция към партията. Макар ДПС да е официално в опозиция, нейните депутати и ръководство подкрепят управляващите и главния прокурор Иван Гешев, посочиха оратори на митинга. В сатиричните римейки на известни песни, изпълнявани на протеста, освен премиера Борисов и главния прокурор Гешев се споменават депутатът от ДПС Пеевски и "сараите" в парк Росенец, до Бургас, където живее почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена