Племенница на Тръмп го съди за измама

https://www.24chasa.bg/novini/article/9050974 www.24chasa.bg
Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс

Племенница на американския президент Доналд Тръмп заведе днес дело срещу него и още двама свои роднини за предполагаема измама, заради която не е получила десетки милиони долари наследство, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

В исковата молба, подадена в съд в Ню Йорк, Мери Тръмп твърди, че за семейство Тръмп "измамата е не просто семеен бизнес, а начин на живот".

През 80-те години Доналд Тръмп, сестра му Мариан и техният покоен брат Робърт поемат контрола върху изградената от баща им Фред бизнес империя с недвижими имоти и "я използват, за да се обогатят за сметка на всички около тях", твърди Мери Тръмп.

След кончината през 1981 г. на брат им Фред Тръмп-младши, бащата на Мери, тримата измислят и реализират сложна схема за присвояване на средства, които Мери би получила като наследство, и за въвеждането на Мери в заблуждение за истинската стойност на наследените от нея активи. След смъртта през 1999 г. на бащата на Доналд Тръмп, Фред Тръмп-старши, Доналд, Мариан и Робърт продължават със същата схема, за да установят пълен контрол върху бащината си империя, твърди племенницата на президента.

"Те ощетяват Мери с десетки милиони долари или дори с повече", се казва в исковата молба, в която е упоменато, че Мери научава за измамата през 2018 г.

През юли Мери Тръмп издаде книга за семейството си и Тръмп, когото още в заглавието нарича "най-опасния човек на света".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена