Проф. Иво Петров: Ефектът на лечението с йонизиране е много добър

https://www.24chasa.bg/novini/article/9051061 www.24chasa.bg
Проф. Иво Петров КАДЪР: БНТ

Няма нищо притеснително, че през последните дни броят на заразените с COVID-19 расте на фона на тестваните - процентът варира от 2,5 и 4%, което не е драма. Това заяви в студиото на "Още от деня" кардиологът проф. Иво Петров в коментар за превенцията на COVID-19 и начините за справяне с вируса, на които залага науката.

Според него българското здравеопазване е доказало, че е изключително адаптивно.

"Статистиката сочи, че в България са заети едва 10% от потенциално интензивните, подходящи за COVID-19, легла. Такива са и международните статистики. За разлика от много други страни, напрежението върху нашата здравна система от страна на COVID-19 все още не е голямо", отбеляза кардиологът.

На въпрос за йонизацията като метод за лечение проф. Петров припомни, че това е отдавна познат на медицината метод. В Испания, Италия, Турция, Русия, Куба вече има натрупани данни относно озона и неговите ефекти, добави той.

"Тези отрицателни кислородни йони, които са резултативни на озона, е доказано недвусмислено още от времето на MERS, че имат благоприятно въздействие. Прилагаме йонизираната вода и йонизирането на въздуха включително и за предпазване на персонала в нашата болница. Вече сме прилагали на няколко пациенти, които бяха от леко до много тежко болни, и ефектът е много добър", обясни кардиологът.

По думите му пиенето на йонизирана вода може да е полезно и като превантивна мярка срещу коронавируса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога