Дядото на 2-годишния Мехмед: Той е добре, контактен е, но все още стресиран

https://www.24chasa.bg/novini/article/9051209 www.24chasa.bg
Дядото на 2-годишния Мехмед, който беше изчезнал Кадри: БНТ

Много доволни сме от целия екип на МВР. Контактен е, детето е добре. Баба му го е питала къде и с кого е бил, но той все още не иска да каже, стресиран е. Не знаем защо е бил отвлечен. Това заяви пред БНТ дядото на 2-годишния Мехмед от Якоруда.

Както си карах служебния автомобил, видях детето легнало на пътя, босо. Дадох му бонбонки в колата, обадих се на полицията и изпълнявах техните разпореждания. Не се уплаши от мен, само ме гледаше, разказа горският служител, който откри 2-годишния Мехмед, Муртаза Клечов.

24 часа стотици полицаи, пожарникари, планински спасители, доброволци и роднини търсиха мистериозно изчезналото момченце. Накрая намериха Мехмед Юркин жив и здрав в гората край с. Бунцево, на около 20 км от дома му.

Муртаза Клечов
Муртаза Клечов

Началото на драмата е в 16 ч. в сряда. Детето е оставено да си играе в двора на баба си и дядо си. Малко след това майка му го потърсила, но от него нямало и следа.

Малкият Мехмед
Малкият Мехмед

Родителите Зия и Фатме, които имат общо 4 деца, живеят на същата улица - в края на Якоруда в посока към гората.

Районната прокуратура в Разлог образува досъдебно производство за изясняване на причините за изчезването на Мехмед, както и дали това е в резултат на извършено престъпление - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице. Разследването е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на прокурор. За последен път Мехмед бе забелязан около 17 ч. в сряда близо до дома си заедно с по-голямата си сестра.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена