Виктор Орбан е против новия план на ЕС за миграцията

https://www.24chasa.bg/novini/article/9054182 www.24chasa.bg
Виктор Орбан СНИМКА: Ройтерс

Унгарският премиер Виктор Орбан отхвърли новия план на Европейската комисия за миграцията, защото по думите му той ще принуди Унгария да приема кандидати за убежище. Орбан обаче приветства някои други елементи на предложението, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Говорейки в интервю за Ройтерс, ден след като обсъди в Брюксел темата миграция с председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, Орбан каза, че дяволът е в детайлите на предложението.

"Има някои добри новини, има и някои проблеми, които още не са решени", каза Орбан. "Някои табута изчезнаха", добави той и приветства засиления фокус върху връщането в страните им на хората, които не отговарят на изискванията за получаване на убежище в ЕС.

По думите му обаче молбите за убежище трябва да се подават в "горещи точки" извън границите на ЕС - нещо, което се смята за почти невъзможно по правни и практични причини.

Орбан говори в интервюто и за Брекзит, който по негово мнение е главно грешка на Европейския съюз. Според него решението на британците да напуснат ЕС е смело и е показало колко велика страна е Обединеното кралство.

Но "ние не можем да последваме този път", каза той. "За Унгария е разумно да бъде част от Европейския съюз", добави Орбан.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"