Вучич и Ердоган обсъдиха икономическото сътрудничество между Сърбия и Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/9054201 www.24chasa.bg
Сръбският президент Александър Вучич СНИМКИ: Ройтерс

"Разговаряхме два часа на четири очи с президента Ердоган. Срещата беше важна. Турция е една от седемте или осемте най-големи световни сили и когато разговаряте с президента на Турция, когото смятам за приятел, винаги гледате как да позиционирате Сърбия", каза сръбският президент Александър Вучич след днешните си разговори с турския държавен глава в Истанбул, съобщава вестник "Новости".

Разговаряхме за икономическото сътрудничество, за инфраструктурни проекти, каза Вучич и добави, че тема на разговор е било и изграждането на голяма индустриална зона във Войводина, която би дала силен стимул за икономиката, предаде БТА.

"Най-важен за нас е икономическият растеж, затова трябва да се борим и да работим", каза Вучич и добави, че някога Сърбия е служила като "боксова круша", а днес има план 2020, и това е добър план.

Смисълът да се занимаваш с политика е хората да живеят по-добре, добави той.

Говорейки за индустриалната зона във Войводина той каза, че това означава идването на турски компании. Искаме да привлечем инвеститори от Турция, Германия и всички други страни, каза Вучич и добави, че през последните три години Сърбия ще бъде сред първите три страни с най-висок растеж.

Президентът на Сърбия каза, че страната му ще се старае да запази добрите си отношения и с Изтока, и със Запада.

"Животът и политиката са всекидневна борба и нещата се променят всеки ден", каза президентът.

Той добави, че сега нещата се променят най-бързо в историята на човечеството, израстват нови и големи играчи и ние трябва да държим сметка за това "как нашият малък кораб да се промъкне през всички тези меандри".

"Хората искат повече без да работят и това го няма никъде по света. У нас обаче и това може да се случи благодарение на това, че работихме старателно", каза още той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата