Пекинският район Йенцин се стреми да изгради „град на леда и снега“

https://www.24chasa.bg/novini/article/9055273 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Радио Китай

Като една от трите състезателни зони за Зимните олимпийски игри през 2022 г., районът Йенцин е решен да построи един „град на леда и снега“.

На 21 септември с различни дейности на участъка Бадалин на Великата китайска стена, който се намира в този район, започна отброяването на последните 500 дни до началото на зимната олимпиада в Пекин, пише Радио Китай.

Националният център за бобслей и спортни шейни е разположен в планината Сяохайтуо в Йенцин. Пистата му е с дължина 1 975 м, има 16 завоя, а най-големият вертикален спад е над 120 м. Дизайнът на Центъра е един от най-трудните проекти сред обектите за зимните олимпийски игри през 2022 г., който изисква най-сложните строителни технологии.

Районът Йенцин създаде високоефективен работен механизъм, за да гарантира, че всички съоръжения за провеждането на състезания ще са готови навреме. До 31 август бяха завършени около 92% от проектите за Националния център за ски алпийски дисциплини и над 94% от Националния център за бобслей и спортни шейни. В същото време бяха реализирани над 70% от проекта за олимпийското село и медийния център. Работи се и върху идеята за провеждането на „зелени“ олимпийски игри. Продължават работите по строителството на Горския олимпийски парк. 

Районът Йенцин даде тласък и на развитието на свързаните със зимните спортове индустрии. С добре оборудваните съоръжения, като ски писти и ледени пързалки на закрито, туристите и феновете на зимните спортове могат да се насладят на любимото си хоби по всяко време на годината.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За жесток побой над лидера на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев съобщиха вчера варненски социалисти. От разпространената информация се разбра, че наказателната акция е извършена от трима души пред офиса на областната организация на партията в морския град. "Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден

За данъчни шашми с доставка на кафе, бадеми и кашу е погнат един от "Недосегаемите". Софийската градска прокуратура дава на съд бизнесмена Даниел Бояджиев за скатани 630 хиляди лева налози от фиктивни сделки, научи "България Днес". Интересното е, че Бояджиев е бивш данъчен служител и като такъв със сигурност е наясно какви документи и декларации

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него