Станишев, Пирински и кметът на Перник влязоха в ръководството на червения конгрес, Миков отказа (Обновена, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9055449 www.24chasa.bg
Президентът на ПЕС Сергей Станишев влезе в ръководството на конгреса на БСП, тъй като е бил лидер и премиер, а форумът е юбилеен 50-и. СНИМКИ: Йордан Симеонов

Юбилейният 50-и форум започна при засилени мерки заради коронавируса в зала 1 на НДК

Сергей Станишев и Георги Пирински влязоха в ръководството на 50-и конгрес на БСП, който започна в този час в зала 1 на НДК. Тъй като това е юбилеен конгрес, предложението бе на трибуната да седнат всички бивши председатели на партията, червени премиери и парламентарни шефове. Решението бе подкрепено с голямо мнозинство от 752-ма от делегатите.

Предложението бе в ръководството да влезе и Михаил Миков, като бивш председател на партията, но той лично отказа да участва. Няма да давам мотиви, те са ясни, заяви Миков.

Делегатите от Перник предложиха в ръководството на конгреса да бъде включен кметът на града Станислав Владимиров и това също бе прието. 

Конгресът бе открит от лидерката Корнелия Нинова.

976 са избраните делегати за форума, 793 от тях бяха регистрирани до началото, като Нинова обясни, че лошото време е забавило червените от Ловеч, Видин и Монтана.

Конгресът се провежда при засилени здравни мерки заради коронавируса. Делегатите седят през едно място, но въпреки предупрежденията на организаторите, не повече от половината от тях са с маски.

Над 500 са гостите на форума - дипломати, кметове, интелектуалци, депутати от Великото народно събрание и от настоящия парламент. 

Румен Овчаров е начело на комисията по политическите документи на конгреса.
Румен Овчаров е начело на комисията по политическите документи на конгреса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина