Красимир Вълчев: Думата "изолатор" я няма в нашите насоки

https://www.24chasa.bg/novini/article/9056803 www.24chasa.bg
Красимир Вълчев КАДЪР: Нова тв

"Учениците боледуват 2,5 пъти по-малко спрямо общия брой на другите заболели. Инфектираните ученици и учители са правопропорционални на общия брой заразени. Среднодневно имаме по 200 заразени. Нормално е да имаме между 5 и 10 заразени учители В момента карантинираните паралелки са 0,4 процента.14-дневният период на карантина гарантира, че тези деца няма да заразят други".

Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев пред Диана Найденова в „Карай Направо” по Нова тв.

Децата, които не могат да се включат с електронни устройства, ще им бъдат осигурени, а и почти всички имат смартфони.

 Имаме само в едно решение децата да бъдат отделено н нещо като будка. Няма думата "изолатор" в нашите насоки, категоричен бе той.

"Прогнозата ми е, че в по-голямата си част обучението ще бъде по-скоро присъствено, но ще има и превключване. То е неизбежно, защото вероятно още поне 10-12 месеца ще живеем в условията на коронавирус", посочи Вълчев. "Избрали сме нормален, работещ модел", заяви Вълчев.

Кризата с коронавируса бе възможност за промяна в системата и тя я ускори, сигурен е министърът.

Между редовни и евентуални предсрочни избори разликата ще бъде само 2 месеца, допълни Вълчев.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога