Как да предпазим децата от вируси в училище

https://www.24chasa.bg/novini/article/9056876 www.24chasa.bg

Отново на училище. Но тази есен не е като предходната и всички други до сега. За ученици, учители и родители се налага да спазват  още по-стриктна лична хигиена, като превенция срещу Ковид-19. За да запазим здравето на децата e важно да се вземат предпазни мерки, както в класната стая, така и извън нея, а най-големият производител на дезинфектанти и професионални почистващи препарати у нас – „Хигиенно-медицинска индустрия“ призовава да си създадем няколко лесни навика:

Насърчавайте учениците да мият ръцете си! Това съветват на първо място всички здравни експерти и Световната здравна организация /СЗО/. Нека го правят старателно с вода и течен сапун няколко пъти на ден, поне по 30 секунди. Важно уточнение е, че температурата на водата няма значение. И още по-важно е как точно се случва измиването – търкане между пръстите, около палеца, на гърба на ръката и около китката.

Освен да се мият, учениците е хубаво да прилагат и дезинфектанти в ключови моменти като например влизане или напускане на класната стая при докосване на бравите на вратите, допир на повърхности, използване на учебни пособия, парапетите на стълбите и т.н.

Особено внимание трябва да се обърне при кашляне или кихане, а устата и носът трябва да бъдат покрити със свити лакти или хартиена кърпичка, която след това да се изхвърли незабавно.

Дори и с чисти ръце не спирайте да насърчавате учениците да избягват да докосват очите, носа и устата си. Ако наблизо няма вода трябва да са подготвени с малка разфасовка дезинфектант. Не бива обаче да забравяме и носенето на предпазна маска. Вирусите и микробите нямат шанс срещу децата които спазват правилата за дисциплина, дезинфекция и дистанция.

Пазете дистанция, категорични са и вирусолозите. Разбира се, минималното разстояние от 1,5 метра важи и в училище. Трябва обаче да се избягват прегръдки или други поздрави с пряк физически контакт.

Редовно проветряване на класните стаи също е от важно значение. Помещенията трябва да се проветряват редовно, включително по време на уроци. Определянето на фиксирани интервали за вентилация (напр. на всеки 20 минути) подкрепя последователното прилагане и понижава концентрацията на вируса и по този начин вероятността от инфекция намалява.

Поставянето на дезинфектанти във всяка класна стая, на входовете и изходите на училището е гаранция за качествено образование – без болести и зарази. Така провеждането на учебния процес ще продължи присъствено в клас.

Не забравяйте да използвате HMI SCRUB AL на път за училище и дома, в градския транспорт, в закусвалнята, преди и след хранене, след тоалетна, при докосване на пари. Бъдете отговорни и се грижете за вашето здраве!

Всеки от препаратите има издадено разрешение от МЗ за предоставяне на пазара на биоциди.

Използвайте биоцидите предпазливо. Преди употреба винаги четете етикета и информацията за продукта!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Синът на Мишо Шамара проби в европейските клубове с няколко свои рап парчета. Песните на прочулия се в САЩ с артистичното име Lil Sha- Лил Ша се въртят от известно време в нощни заведения в Полша, Чехия и други страни на Стария континент, разкриват запознати с кариерата на 16-годишния изпълнител. Последният хит на наследника на Мишо Шамара е в

Лични и фирмени сметки на Стойне Манолов са запорирани заради обвинения хазартен бос Васил Божков! Действията на разследващите поставят под въпрос бъдещето на комплекса "Царско село" и функционирането на едноименния футболен клуб, собственост на бизнесмена, научи "България Днес". Спецпрокуратурата налага запор на авоарите на Манолов по Закона за

Малка е сцената за големия талант на фолкизпълнителите. Част от родните артисти от кръшния жанр не се ограничават само с микрофона, но и търсят реализация в телевизията. През последните седмици Криско е част от състава на сериала "Ол инклузив". И макар да е рапър, мнозина го определят повече към попфолка