80-а вечер на протести в София: Дъжд и хладно време прогониха недоволните

https://www.24chasa.bg/novini/article/9056960 www.24chasa.bg

20:40 ч.:

Дъждът и хладното време прогониха повечето демонстранти от традиционния протест в центъра на столицата.

Малцината, събрали се в традиционното пространство на протестите между президентството и Министерския съвет, търсят защита от дъжда в импровизираните шатри или на други места.

Тази вечер няма видео стена на сградата на Народното събрание, няма и оратори.

Движението през центъра на столицата е нормално, няма блокирани кръстовища. Само камионът с озвучителна техника на организаторите блокира движението по бул. "Цар Освободител".

Шествие и акции със замеряне на различни институции и партийни централи няма да има.

За утре е планиран митинг-концерт, който ще се проведе от 16 часа. Той ще бъде под надслов "Бъдеще за България - бъдеще за младите". Според организаторите концертът ще събере част от "цвета на България" - културни дейци, интелектуалци, творци, предприемачи, преподаватели. Сред участниците са групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг", учителят Теодосий Теодосиев, проф. Евгений Дайнов и други.

Заради концерта ще има промени в движението на градския транспорт, обявиха от Столична община.

19:20 ч.:

Към този час в Триъгълника на властта все още не се бяха събрали много недоволни. Исканията на протестиращите остават непроменени - предсрочни избори, оставка на правителството и главния прокурор.

По време на снощната демонстрация различното беше, че протестиращите хвърляха яйца и по сградата на Столична община, а след това окупираха и БНТ заради участието на здравния министър. Недоволните го чакаха пред всички входове на сградата. Проф. Костадин Ангелов успя да напусне медията около 23 часа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена