Окончателно: 4 г. затвор за таксиджия, муле на "ало" измами в Габровско

https://www.24chasa.bg/novini/article/9057292 www.24chasa.bg
Окончателно: 4 г. затвор за таксиджия, муле на "ало" измами в Габровско

Влезе в сила присъда за измама в особено големи размери по внесен от Районна прокуратура-Габрово обвинителен акт. 56-годишният К.В. е признат за виновен за това, че през периода 11.07.2018 г. – 01.02.2019 г., при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с неустановено лице, с цел да набави за себе си имотна облага, поддържал заблуждение у общо 20 лица от Габрово, Трявна и Севлиево - че участват в полицейска операция за залавяне на измамници, че е необходимо спешна операция на роднина и за получаване на пратка – с което им причинил имотна вреда общо в размер на 178 985 лв., като измамата е в особено големи размери, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

К.В. работел като таксиметров шофьор. На 11.07.2018 г. при него се качил непознат клиент. По време на пътуването непознатият мъж, който се представил като „бизнесмен“, му предложил да работи за него, като с таксиметровия автомобил трябвало по негова поръчка да пътува до различни места и да взема пари и документи. Подсъдимият се съгласил, въпреки че разбрал, че става въпрос за измама. Жертвите били въвеждани в заблуждение чрез телефонни обаждания от неустановено по делото лице, че трябва да дадат определени суми за болен роднина, за получаване на пратка или за участие в полицейска операция, след което К.В. бил изпращан до уговореното място и вземал парите, а в голяма част от случаите и златни накити. Получените от измамените лица суми К.В. оставял на различни места, като за всяка „поръчка“ получавал между 150 лв. и 400 лв.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият изцяло е признал фактите и обстоятелствата по обвинителния акт. Въпреки чистото му съдебно минало, К.В. окончателно е осъден на четири години лишаване от свобода.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата