Google Maps добави специален слой с данни за COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9057470 www.24chasa.bg

Google картите вече предлагат разширена информация за коронавируса, пише technews.bg.

Една от най-популярните услуги на компанията вече издава предупреждения за пропускателните COVID-19 пунктове. Сега Google отива още по-далеч, като въвежда нов слой в картите си, който дава информация за броя на случаите на коронавирус в определен регион.

Скорошна актуализация на услугата добавя раздел "Информация за COVID-19" в горния десен ъгъл. Интернет компанията прави това, за да предостави на потребителите на Maps актуална информация за епидемиологичната ситуация в интересуващия ги район.

Освен това приложението показва средния брой случаи на заразяване с COVID-19 в избраната област. За да направи интерфейса по-интуитивен, Google използва цветни кодове, с които маркира регионите въз основа на броя заразени хора. По този начин потребителите могат по-лесно да оценят ситуацията с коронавируса на дадено място.

Google твърди, че информацията за COVID-19 е достъпна в 220 държави и ще се доставя на регионално, провинциално, областно и дори градско ниво, където е възможно. Според интернет компанията данните се събират от множество източници, включително СЗО и местните здравни министерства.

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonpinterest sharing buttonmessenger sharing buttonwhatsapp sharing buttongooglebookmarks sharing buttonskype sharing buttonwordpress sharing buttonblogger sharing buttonprint sharing buttonemail sharing button
предишна публикация:
Изнасят производството на лаптопи от Китай към Виетнам
следваща публикация:
рубрика: E-общество, Водещи новини, Новини | етикети: COVID-19, Google Maps, Google карти, ко

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога