Дълго броене в БСП, кандидат за червения пленум връчва Нобел за клониране - има го два пъти в бюлетината

https://www.24chasa.bg/novini/article/9057710 www.24chasa.bg
Георги Тодоров (в средата) обсъжда клонирането си в бюлетината с делегати на червения конгрес.

Дълго броене на гласове и обработване на бюлетините за членове на новия Национален съвет продължава още в БСП. Зала 1 на НДК, в която конгресът трябваше да се събере в 9,30 сутринта, все още е празна. В кулоарите трескаво ходят социалисти, тръпнещи за резултатите от преброяването.

Гласуването започна в 23 ч снощи и е продължило часове, а обработването на бюлетините е започнало в малките часове на нощта. Причината е, че кандидатите за пленума са 692-ма. Те се борят за 113 места. 114 млади социалисти пък се борят за 37 места в младежката квота в Националния съвет.

Новият червен пленум ще е от 185 души. 32 от членовете му са делегирани представители на областните структури. По предварителни данни сред избраните делегати Нинова и опозицията и имат почти паритет - 16:13. По право в пленума влизат трима - лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

Междувременно в кулоарите на конгреса стана ясен интересен казус - Георги Тодоров, който беше кандидат за лидер, но се отказа от вота в последния момент, обяви, че името му го има два пъти в бюлетината за член на Националния съвет - веднъж от Бургас, втори път от София, тъй като има номинации от двете места.

"Въпросът беше повдигнат в зала, бяхме уверени от ръководството на комисията, че всички такива грешки са отстранени, а след това се оказа, че в листата продължавам да фигурирам с две имена. Включително един от членовете на комисията се опита много активно да ме убеди, че аз съм двама души. И аз сега съм раздвоен - дали да давам Оскари за специални ефекти или да давам Нобел за клониране на кандидат, коментира Тодоров. 

Той обяви, че ще иска най-малкото да се съберат резултатите на единия Георги Тодоров и на другия. Или ако и двамата Георги Тодоров съберат достатъчно гласове, за да станат членове на НС, може би ще искам в следващия НС да гласувам с два гласа, допълни той.

Запитан дали в такъв случай е възможно резултатът му да бъде касиран, Тодоров отговори: Всичко е възможно в нашата партия, но не вярвам. "По-вероятно е да се наложи повторно броене и повторно въвеждане, защото когато имената вървят едно след друго, много е лесно някои членове на изборни бюра при въвеждането на гласовете да се объркат и един път да въведат гласовете, които са за единия Георги Тодоров, после да въведат гласовете за другия, и така никой от двамата да не събере необходимите гласове", коментира той.

А накрая се оказало, че е дописан и трети път най-отдолу в бюлетината.

Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия избор Емил Войнов. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина