Пишат нова програма на БСП, приемат я след референдум

https://www.24chasa.bg/novini/article/9057871 www.24chasa.bg

Нова програма ще има БСП. Това стана ясно, след като 50-ия юбилеен конгрес взе решение да възложи на новия състав на Националния съвет да организира дискусия за нова програма на партията, която да бъде приета след референдум.

Предложението стъпва на проект за резолюция „Към нова политическа програма „Социализъм 21-и век“, който бе представен в първия ден на конгреса от Валери Жаблянов, но не бе включен като официален документ. В него се предлагаше да има нова програма на БСП, която да даде отговор каква партия е столетницата и каква иска да бъде.

Конгресът прие политическа резолюцията на БСП срещу проявите и настъпленията на неофашизма и неонацизма в Европа. Както и политическа декларация на конгреса, която се казва: „Промяна за България! Сега!“.

С работата в комисията показахте, че когато в БСП има разум и обща цел, разбиране за интересите на партията и обществото, могат да се намерят разумните решения, обясни шефът на комисията по политическите документи Румен Овчаров. Не е трудно, достатъчно е да загърбим омразата, да се откажем от болните амбиции, които ни преследват, да игнорираме невежеството и незнанието. БСП има общо бъдеще, допълни той.

„Трудно ще заровим тези дълбоки синори, които издълбахме помежду си. Но със съзнанието за задачата, която имаме да решим, отговорността, която ни е възложена за бъдещето на България, съм сигурен, че можем да го направим“, обърна се Овчаров към делегатите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"